Jaká digestoř je adekvátní a proč?

Při výběru digestoře je třeba se zaměřit na základní parametry a rovněž jaký typ digestoře je preferován. Odsavač neboli digestoř je důležitým vybavením každé domácnosti. Je třeba vědět, jaký výkon či hlučnost od digestoře očekáváte.
myšlenky na pizzu 
Typy digestoře aneb jakou zvolit?
 

  1. Ostrůvková – je ideální volbou, jestliže vaše kuchyň disponuje varnou deskou a pracovní plochou řešenou s tzv. ostrůvkem uprostřed místnosti, tj. kuchyně. Jedná se o výkonnější typ a dokáže si tak náležitě poradit s větším prostorem.

 

  1. Komínková – je řešena pro odvod páry přes komín, jak už z názvu vyplývá. Avšak před pořízením tohoto druhu je třeba si ověřit, zda máte prostor nad pracovní plochou pro jeho připevnění a přístup do komínu.

 

  1. Vestavná – je typem k zabudování do kuchyňské linky. Zde je třeba věnovat náležitou pozornost rozměrům.

 

  1. Výsuvná – vzhledem k možnosti zasunutí je zcela ideální variantou do malé kuchyně.

 

  1. Podstavná – z názvu je patrné, jedná se o digestoř instalovanou pod skříňku.

 
 
Přínos technologie
 
Výkon digestoře náleží mezi zásadní parametry. Samozřejmě může být následně ovlivněn dalšími, jako je například sání, které tak zvyšuje efektivnost odsávání a naopak snižuje hlučnost digestoře. Hlučnost je velmi podstatným parametrem při výběru. Je ideální volit odsavače s regulací hlučnosti. Eliminaci hlučnosti lze dosáhnout zakoupením adekvátních modelů s moderní technologií či mající ventilační jednotku. Důležitá je rovněž správná instalace digestoře a svou nemalou roli zde hraje stejně tak i odtahové potrubí.
 sporák a digestoř
Vybavenost v podobě funkcí
 
Na trhu je pestrý výběr odsavačů disponující moderními funkcemi, které značně usnadní veškeré ovládání. Mezi standardní funkce obvykle náleží intenzivní odsávání, doběh po ukončení vaření.
 
A pak jsou nadstandardní funkce, jako například funkce ventilace 24, která umožní trvalou ventilaci po celý den, tj. po dobu dvaceti čtyř hodin. Stejně tak funkce signalizace nasycení filtrů, kdy je digestoř vybavena senzory, které sledují stav znečištění tukových i uhlíkových filtrů. Některé digestoře je možno dálkově ovládat. Za zmínku rozhodně též stojí i odsavače mající LED diodové osvětlení.