Domácí pleťová maska oživí i vaši pleť!


Vyrobit si domácí pleťovou masku je jedním z nejideálnějších způsobů, jak dopřát své pleti vzpruhu a dávku vitamínů, které potřebuje.
Možná byste si rádi nějakou opravdu dobrou masku koupili v obchodě i vy, ale je vám líto těch peněz, když víte, že si můžete doma vyrobit masku z toho, co běžně používáte například v kuchyni. Domácí masky se připravují velmi jednoduše, jsou ozkoušeny mnohými uživateli. Zejména pokud máte suchou pleť, která potřebuje velkou dávku intenzivní péče, je pro vás domácí příprava masek ideální variantou v péči o pleť. A další dobrou zprávou je, že si můžete vyrábět samozřejmě i peeling.
obličejová maska.jpg

Pro mastnou pleť

Níže uvedený návod je určen pro ty z vás, které máte mastnou a problematickou pleť. Dlouhodobou a pravidelnou aplikací dosáhnete toho, že zamezíte vzniku černých teček, které jsou právě způsobeny tím, že dochází usazováním mastnoty a bakteriemi v pórech.
Na tento výrobek budete potřebovat pouze:
·         jedlou sodu
·         vlažnou vodu
·         misku
·         lžičku
Postup je také velmi jednoduchý:
1.      Do misky nasypte několik kávových lžiček uvedené jedlé sody.
2.      Dále přidejte pár lžiček vlažné vody.
3.      Tuto směs míchejte, dokud vám nevznikne tužší lepivá hmota.
Takto jednoduše vyrobíte domácí produkt na pleť, který je vhodný právě pro mastnou pleť.
zelená obličejová maska.jpg
Jak správně použít tento výrobek?
V momentě, kdy máte lepivou tužší hmotu, nanášejte ji na vyčištěnou pleť. Ideálně na pleť, která je po koupeli nejen řádně čistá, ale také má dostatečné otevřené póry pro vnikání účinných látek. Můžete také před nanášením provádět napařování obličeje. Po nanesení nechte hmotu na pleti působit patnáct minut. Po patnácti minutách smyjte vlažnou vodou a pleť opatrně a důkladně vysušte. Samozřejmě nezapomeňte nanést následně krém dle vašich potřeb, který bude pokožku hydratovat.
POZOR!
Tuto masku nepoužívejte víckrát než jednou v týdnu, neboť opravdu vysušuje pokožku a častější použití by vám mohlo spíše uškodit!