Vlna doma

Různých věcí na zkrášlení domova https://www.electroworld.cz/odolne-chytre-mobily není nikdy dost. Kde najdeme ty nejlepší? Třeba si vybereme z dekorací Skvělý Domov. Výborným materiálem pro tyto produkty, ale i věci praktické denní potřeby je ovčí vlna. Vyrábí se z ní věci, které nejen hezky vypadají, ale jsou také hřejivé a zdravé pro naše těla!dekorativní srdce na barevné vlně.jpg

Výrobkyz vlny jsou odolné a mají dlouhou životnost. Lidé to věděli již před mnoha lety. Vlna je prostě přírodní materiál, jehož použití je v našich domovech tradiční. Přinášíme pár tipů, co krásného vlněného si domů můžeme pořídit!

Lůžkoviny
Takové deky, polštáře, ale i třeba přehozy, předložky a různé polštářky z vlny se do našich ložnic moc hodí. Především do ložnic alergiků a lidí, které trápí problémy s klouby. Alergiky (na rozdíl od mnoha jiných materiálů) vlna nedráždí a těm druhým ulevuje od bolestivých nepříjemných obtíží. Vlna je léčivá díky lanolínu. Tuku, který obaluje její vlákna. Zajišťuje to, že lůžkoviny z vlny dobře odvádí vlhkost a přitom krásně hřejí. Vytváří takzvané „suché teplo“. To velice účinně pomáhá na revmatické bolesti, ulevuje bolavým a namoženým kloubům a svalům.

Doplňky do celého bytu
V obývacím pokoji najdou jistě své místo vlněné koberce, přehozy na sedačky a křesla, deky či dekorativní polštářky. V kuchyni zase podsedáky na židle, v koupelně předložky. A k tomu dekorace různého druhu. Všechny tyto výrobky jsou krásné a zároveň praktické co se týká údržby.dvě malé ovečky na trávníku.jpg

Při čištění a praní opatrně!
Vlna má dlouhou životnost, ale na některé věci nesmíme při její údržbě zapomínat! Při vysávání vlněných koberců nepoužíváme rotační kartáče a elektrické klepače. Mohou poškodit vlákna. Při praní ostatních vlněných výrobků se vždy řídíme pokyny výrobců uvedenými na zboží, používáme šetrné programy na vlnu a ani při praní v ruce je nevystavujeme vyšším teplotám. Maximum je třicet stupňů. Mohly by se na nich tvořit žmolky nebo plstnatět. Když budeme při údržbě opatrní, vydrží nám krásné vlněné věci v domácnosti dlouho!