Banánový prášek

Skvělou chuť těchto žlutých plodů zná snad každý. Je přirozeně nasládlá a obsahuje tělu prospěšné látky (vlákninu, vitamíny, minerály a další živiny). Proto není žádným překvapením, že i banány se dočkaly alternativy v podobě prášku, který je ideální pro dochucení koktejlů, smoothie, jogurtů, tvarohu, dětské výživy, kaší nebo také při pečení do zákusků a dalších druhů pečiva.kolečka banánu
Velmi zajímavý je proces výroby této suroviny. Vyrábí se totiž ze zralých banánů, které se ručně loupou, suší a poté zpracovávají. Zpracované banány se nechávají přirozeně dozrát na stromě, což zaručuje intenzivní, avšak zcela přírodní chuť i vůni banánů a také jejich přirozenou sladkost. Toto šetrné zpracování navíc zajistí, že živiny a jiné prospěšné látky nadále zůstanou zachovány v plodině. Přidáním této suroviny do pokrmů získáte ještě intenzivnější chuť, než kdybyste pracovali s čerstvým ovocem.
Banánový prášek je bohatý na celou řadu prospěšných látek, které (jak již bylo řečeno) díky přírodnímu zpracování zůstávají zachovány. Jedná se o vlákninu, minerály (hořčík, draslík, vápník, železo, fosfor), vitamíny (C, A, B6, E), proteiny a lehce stravitelné cukry. Tímto složením zaručuje vyživení a hydrataci pleti i vlasů, které zároveň zjemňuje. Kromě konzumace se tak stává vhodným také do vlasových a pleťových masek, ve kterých účinkuje už v malém množství.banánovník s dozrávajícími plody
Kromě ochucování potravin, kterým tak dodáme skutečně banánovou chuť, je možné tento produkt využít také jako přírodní sladidlo. Jeho výhodou je, že je bezlepkový, takže si jej můžou vychutnat i lidé trpící celiakií. Ideální je též pro vyznavače raw stravy, protože suroviny s označením BIO vylučují použití pesticidů, herbicidů či GMO, což zaručuje šetrné a přírodní zpracování v souladu s ekologickým zemědělstvím.
Velkou výhodou je uskladnění oproti čerstvému ovoci, které má tendenci po několika dnech začít hnědnout a vadnout, přičemž přichází o svou skvělou chuť. Jediné nároky, které skladování musí splňovat je chladno a sucho. Potom vydrží o tolik déle!