Zabalte to vhodně


Je velice pravděpodobné, že už jste někdy nějaký ten balík posílali nebo naopak dostali. A proto se není jistě třeba příliš rozepisovat o tom, co tento ve své podstatě obnáší. Konec konců na tom ani není nic moc co popisovat – je to přece jenom to, co se má poslat, tedy obsah, a obal, v němž je toto ukryto, aby se to cestou nepoztrácelo, nerozkradlo nebo nedoznalo jiné újmy.několik obálek
Obsah i obal pak mohou být rozmanité. A to jediné, na čem tu záleží, je to, aby to splnilo vše, co se od toho očekává.
Pokud jde o obal, může tu jít klidně i jenom o zabalení do balicího papíru nebo do kartonové krabice, tedy o použit materiálů, jež už v našich končinách dávno zdomácněly. Jenže je pochopitelné, že se vývoj nezastavuje, a proto i tyto materiály už zastaraly a staly se ne zrovna ideálními. Znáte to:

  • Zabalení do pouhého papíru s sebou nese riziko, že obsah zásilky přijde k úhoně kvůli možnému vystavení vlhkosti nebo nečistotě. Papír toho mnoho nevydrží a hrozí tak zbytečné škody.
  • Kartonová krabice je v tomto ohledu sice lepší volbou, ale ani ona nedokáže odolávat všem vnějším vlivům, i tu třeba dokáže znehodnotit cokoliv tekutého, s čím přijde do styku. A navíc je tu i ona neblahá vlastnost, že podobné krabice nebývají dělané na míru čemukoliv a proto je třeba nejednou použít i vycpávkový materiál, aby se obsah zásilky neotloukal o stěny. A za přepravu tohoto materiálu se úměrně jeho hmotnosti také musí platit.

hromada obálek
Takže by to zřejmě chtělo využít raději nějakou jinou alternativu. A pro tento případ je tu k mání třeba ve své podstatě ideální plastová obálka. Ta totiž je, jak si každý hravě odvodí, skvělá v tom, že je dejme tomu nepromokavá. Může tudíž třeba pršet jako z konve, a přesto dojde zásilka adresátovi nepoškozená. Také přilne ke svému obsahu, zpravidla tiskovinám či textilu, a není tudíž třeba používat žádný vycpávkový materiál. Snadno se zabalí a vydrží i dost nešetrné zacházení.
A jenom blázen by těchto předností nevyužil a dál sázel na papír.